BronMazars B.V.
BronMazars B.V. Sitemap Contact

Marktwerking in de zorg

Sinds de stelselherziening in de gezondheidszorg in 2006 is de opkomst van ‘commerciële zorg’ in een stroomversnelling gekomen. Privé-klinieken en Zelfstandige Behandel Centra schieten als paddenstoelen uit de grond.

Kenmerken zijn de heldere marktpropositie doordat de organisatie is gericht op kwaliteit en efficiency van relatief eenvoudige zorgproducten. Eenmaal bewezen zijn deze initiatieven makkelijk te dupliceren. 

Ondernemers zagen en zien hierin kansen; zorg is altijd nodig en de voorspellingen daarin zijn positief. Bovendien wordt door de maatschappij gevraagd om snellere en betere zorg.

Om die redenen zijn veel ondernemers en financiers geïnteresseerd in de zorg.

BronMazars verwacht dat de zorgmarkt pas aan het begin van haar ontwikkeling staat; verdere aanpassing van wetten zal leiden tot mogelijkheden van winstuitkering waardoor nieuw kapitaal aangetrokken kan worden. De marktwerking komt daardoor ten volle uit uitvoer. Bestaande instellingen zullen daarom moeten specialiseren om te kunnen overleven en reageren op nieuwe initiatieven; iets wat zij niet gewend zijn.

BronMazars is sinds 2004 betrokken bij zorginstellingen en heeft daardoor alle veranderingen en ontwikkelingen meegemaakt. Hierdoor is er gedegen kennis van de opzet, mogelijkheden en onmogelijkheden van een zorginstelling. Bovendien is BronMazars hierdoor op de hoogte van de Wet en regelgeving welke op zorginstellingen van toepassing zijn.

BronMazars is daarom de juiste accountant voor de zorgondernemer.

© 2020 BronMazars B.V.